Půjčka 15 000 Kč - peníze rychle na účet ihned

Půjčka 15 000 Kč

Půjčka ve výši 15 000 korun už nepatří mezi nejmenší půjčky. Většina nebankovních společností ji neřadí k rychlým půjčkám. A mnoho nebankovek ji nemá vůbec v nabídce. Jde totiž o obnos peněz, pro jehož poskytnutí už je nutné vyžadovat jisté finanční zajištění žadatele o půjčku.

I přesto však můžete půjčku ve výši 15 000 korun najít jako půjčku před výplatou, se splatností do 30 dní. V tomto případě si vždy důkladně rozmyslete, zda jste schopní půjčku v téhle výši (plus úroky a poplatky) vrátit ihned z následující výplaty. Jinak by se vám třeba doplacení dovolené z téhle půjčky mohlo nepříjemně prodražit.

Půjčka ve výši 15 tisíc korun může jak půjčkou bankovní, tak nebankovní. I v tomto případě platí, že většina poskytovatelů odesílá nebankovní půjčku na účet ihned po jejím schválení. Jestliže stojíte o peníze v hotovosti, můžete si vzít půjčku hotovostní, která neproteče vaším účtem, takže ti, kdo mají k vašemu účtu přístup, se o půjčce nemusejí vůbec dozvědět. A jestliže bankovní účet nemáte, není nutné si jej pro účely půjčky zakládat.

I přes vyšší obnos peněz se většina poskytovatelů půjčky ve výši 15 000 Kč obejde bez doložení příjmu potvrzeného zaměstnavatelem. Stačit totiž bude výpis z účtu nebo výplatní pásky za několik posledních měsíců. Pokud takto prokážete svůj pravidelný příjem, budete mít peníze k dispozici i bez ručení a ručitele. Dokonce je možné vzít si půjčku na 15 000 Kč i jako půjčku bez registru, kdy se poskytovatel půjčky tolik neohlíží na aktuální záznamy žadatele v registrech dlužníků.

Obecně platí, že bankovní půjčka bude levnější, ale bude náročnější ji získat. Banky si své obchody více hlídají, tedy i prověřují příchozí klienty. Nebankovní společnosti jsou více ochotné riskovat, proto poskytují půjčky i žadatelům, kteří jsou z nějakého důvodu rizikovější. Nechají si za tohle riziko však zaplatit. Proto je vždy na vás, pro který typ půjčky se rozhodnete, respektive jak moc půjčku potřebujete i v době, kdy neste zrovna v dobré finanční kondici. Důležité je vědět, že oba typy půjček podléhají licencování a dohledu České národní banky.

Výhody

  • rychle schválená půjčka
  • dostupnost bezhotovostně i v hotovosti
  • vysoká schvalovatelnost
  • možnost požádat z pohodlí domova
  • rychle k dispozici poměrně velký objem peněz
  • možné rozložení splátek na více měsíců (zejména u bank)
  • půjčka nebankovní i bankovní
  • půjčka bez ručitele nebo zástavy

Nevýhody

  • u rychlé půjčky nutno splatit z jedné výplaty
  • riziko předlužení
  • vyšší cena nebankovních půjček

Jak probíhá žádost?

  1. Vyberte si vhodného poskytovatele prostřednictvím srovnávače půjček
  2. Zadejte částku a preferovanou dobu splácení
  3. Vyplňte formulář s osobními údaji
  4. Půjčka projde schvalovacím procesem a budete kontaktování poskytovatelem
  5. Po schválení jsou peníze odeslány bez prodlení

Časté otázky

Je možné si vzít i 15 000 Kč v hotovosti?

Ano, je to možné. I půjčka v tomto obnosu je poskytována v hotovosti coby hotovostní půjčka. A to buď na kamenné pobočce poskytovatele nebo u jeho smluvních partnerů, kterými může být pošta, sázková kancelář, trafika nebo například čerpací stanice. Je také možné si nechat peníze přivézt až na vámi určenou adresu, tedy třeba domů nebo i do práce.

Za jak dlouho můžu mít na účtu půjčku ve výši 15 000 Kč?

Půjčku v tomto objemu můžete mít již během několika minut. Stačí, když vyplníte formulář na těchto stránkách. A až vás kontaktuje zástupce poskytovatele vybrané půjčky, tak odešlete potřebné dokumenty a také fotografie svých dokladů. Schvalovací proces je poměrně rychlý, peníze jsou odesílány na účet ihned po schválení půjčky. Jestliže budete mít účet u stejné banky jako poskytovatel půjčky, nebo si zažádáte o půjčky od své banky, bude převod trvat jen pár vteřin. V opačném případě čekejte peníze do následujícího pracovního d

Když si půjčím 15 tisíc korun na tři měsíce, mohu peníze vrátit dříve?

Ano, předčasné splacení je ze zákona možné u každé půjčky. Jen se vždy v obchodních podmínkách přesvědčte o tom, zda bude předčasné splacení spojeno s nějakými poplatky nebo jinými náklady. I na ty má totiž poskytovatel půjčky ze zákona právo. Účtovat je může, ale nemusí.

Je nutné se při půjčce na 15 000 Kč nějak zaručit?

Nikoliv, půjčky v objemu 15 tisíc korun bývají poskytovány jako půjčky bez ručení a ručitele.

Co když se mi nepodaří celých 15 000 Kč vrátit včas?

Pokud zjistíte, že budete mít problémy se splacením, neprodleně kontaktujte poskytovatele své půjčky a dohodněte si s ním schůdné řešení. V žádném případě se nesnažte takovou situaci řešit další půjčkou. Nijak si tím totiž nepomůžete.

Je možné získat půjčku 15 000 Kč i během víkendu?

Někteří poskytovatelé už si uvědomili, že víkend je čas, kdy lidé mají na vyřizování svých finančních záležitostí více času, než v pracovním týdnu. Provoz úvěrového centra i během víkendu už není vzácností ani mezi bankami. Kdo dokáže poskytnout peníze i o víkendu, zjistíte v kategorii víkendových půjček.

 

Přečtěte si také: