Půjčka 300 000 Kč - peníze rychle na účet ihned

Půjčka 300 000 Kč ihned

Za 300 tisíc korun se dá pořídit mnoho věcí, na které bychom museli dlouhodobě šetřit. Kouzlo půjček je právě v tom, že si dobu šetření můžeme zcela odpustit nebo si ji alespoň zkrátit. Ihned si můžeme pořídit vytouženou věc nebo uhradit z úvěru modernizaci bytu.  

Dostaneme půjčku na účet ihned po jejím schválení, takže výsledek, který pak za peníze z úvěru pořídíme, si můžeme užívat hned. Velmi rychle jsou dostupné peníze zejména z bankovních půjček. Nebankovní společnosti si většinou vyhrazují odeslání peněz do několika dní od schválení půjčky.

My budeme postupně splácet a těšit se z toho, že auto, kuchyň, terasu nebo třeba vytuněný dětský pokoj máme o několik let dříve, než kdybychom na ně nejprve šetřili. Na druhou stranu však vždycky musíme zvážit naši schopnost splácet. A jak to poznáme? Podle toho, kolik dokážeme z každé výplaty našetřit.

I takto velký úvěr si můžeme vyřídit online, z pohodlí domova. Patří totiž stále ještě do skupiny online půjček bez doložení příjmu potvrzeného zaměstnavatelem. Pravidelný příjem samozřejmě doložit musíme, ale stačí k tomu výpisy z účtu nebo výplatní pásky za poslední alespoň tři měsíce. A tohle máme doma vždy.

Ani ručitele shánět nemusíme – 300 000 korun je k dispozici jako půjčka bez ručení a ručitele. Pokud však naše bonita (úvěruschopnost) není v nejlepší kondici, můžeme dostat nebankovní půjčku právě s využitím ručitele, který se za naše splácení zaručí.

Zajímavou variantou je i P2P půjčka, kdy nám půjčí obyčejní lidé, nikoliv banka či nebankovní společnost. P2P půjčky fungují pod záštitou poskytovatele půjčky, ale peníze poskytnou investoři – lidé, kteří mají volné finanční prostředky a do P2P platformy je vloží. Takže na půjčku ve výši 300 tisíc korun se může složit i tisíc lidí. Pro dlužníka se nic nemění, splácí stále na jeden účet, P2P platforma už se sama postará o rozdělení splátek všem investorům – a za tuto službu si od nich vezme odměnu.

Výhody

  • online půjčka, snadné vyřízení z domu
  • žádné zbytečné papírování
  • peníze na cokoliv
  • lze měnit výši splátek a délku trvání půjčky
  • lze splatit dříve
  • žadatelé s nižší bonitou mohou využít ručení ručitelem
  • někteří poskytovatelé nabízejí splátkové prázdniny
  • někteří poskytovatelé odpustí část splátek
  • nedokládá se využití peněz z úvěru

Nevýhody

  • mnohdy nutný souhlas manžela nebo manželky
  • vzniká dlouhodobý závazek, půjčka se splácí několik let
  • nižší dostupnost půjčky

Jak probíhá žádost?

  1. Vyberte si vhodného poskytovatele prostřednictvím srovnávače půjček
  2. Zadejte částku a preferovanou dobu splácení
  3. Vyplňte formulář s osobními údaji
  4. Půjčka projde schvalovacím procesem a budete kontaktování poskytovatelem
  5. Po schválení jsou peníze odeslány bez prodlení

Časté otázky

Potřebuji dohromady 300 000 Kč, ale chci peníze rozdělit do více nákupů. Bude to možné?

Ano, bude to možné, peníze z půjčky jsou poskytovány zcela neúčelově a jsou jen vaše. Takže je na vás, jak je využijete. Je zcela jedno, jestli s nimi zaplatíte jeden nákup auta či jednu rekonstrukci v bytě, anebo zda peníze použijete třeba na deset drobnějších projektů, po kterých toužíte či jsou vyloženě nutností. Jediné, co nemůžete ovlivnit, je fakt, že půjčku musíte splatit.

Mohu peníze z půjčky použít i na konsolidaci mých současných úvěrů?

Ano, můžete. Jen si pohlídejte úrokovou sazbu a poplatky, aby nový úvěr byl opravdu výhodnější, tím pádem aby měla konsolidace smysl. Nejlépe uděláte, když si pro půjčku sáhnete na P2P platformu nebo k bance. Zde jsou vždy nejnižší nabízené ceny. Nebankovní společnosti mohou překvapit zajímavou cenovou akcí na své úvěry, ale je nutné „vychytat“ správný čas, kdy bude cenová akce aktivní.

Někteří poskytovatelé vám nabídnou službu, v rámci které oni sami splatí vaše konsolidované úvěry, takže přes váš účet nemusejí peníze vůbec protéci. A vy nemusíte zadávat platební příkazy k úhradě konsolidovaných půjček.

Předpokládám, že úvěr na 300 000 korun bych splácel několik let. Co když budu během té doby v pracovní neschopnosti a výplata se radikálně sníží?

Závazek na 300 tisíc korun už je poměrně vysoký a dlouhodobý. Že se za dobu splácení tak velkého úvěru může stát cokoliv, s tím poskytovatelé půjček počítají. Proto většina z nich nabízí možnost měnit výši splátek během celé smluvní doby splácení, dokonce si splátkový kalendář i o něco prodloužit.

Vždy je nutné včas kontaktovat poskytovatele a včas s ním dohodnout nutné změny ve výších splátek, případně požádat o splátkové prázdniny. Ale pozor, když budete půjčku vybírat, myslete na to, že chcete mít možnost se splátkami pohybovat – vyřaďte proto z výběru všechny, kdo nabízejí pouze pevnou výši splátek.

Musím mít na úvěr na 300 tisíc korun i souhlas manžela? (máme společné jmění manželů)

300 tisíc korun je u většiny bank a nebankovních společností hranicí, od kdy už vyžadují souhlas manžela nebo manželky s poskytnutím takto vysoké půjčky. Takže počítejte s tím, že zejména u bankovních úvěrů se budete muset podepsat oba.

Lze si i 300 000 korun půjčit online?

Ano, i takto velký objem peněz můžete získat ve formě online půjčky, tedy rychle, z pohodlí domova, bez zbytečného papírování. Stačí vyplnit a odeslat online formulář, co je přiložen u nabídky každého poskytovatele, který je schopen vám poskytnout 300 000 korun.

 

Přečtěte si také: